Sales Enablement –> metoden til at effektivisere dit salg

Joakim Steenfos

27 feb, 2024

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Sales Enablement –> metoden til at effektivisere dit salg

Sales enablement er en disciplin, der skal hjælpe jer med, at øge salget. Når man arbejder med sales enablement går man ind og optimere processer, der skal gøres salgsprocessen mere effektiv. I denne artikel kigger vi på hvordan I kan komme i gang med sales enablement:

 • Hvad er sales enablement
 • Fordele ved sales enablement
 • Hvad er en sales enablement strategi
 • Tips til jeres sales enablement
 • Sådan kommer I igang med sales enablement
 • Få sales enablement gennem Radiant

Hvad er sales enablement?

Sales enablement handler om at finpudse og forbedre salgsprocessen for at booste salgets effektivitet. Det er en gren, der spænder bredt og inkluderer mennesker, processer og teknologi.

I midten af sales enablement ligger målet om at udstyre salgsteamet med alt, hvad de behøver for at gøre sit arbejde bedre. Det dækker over salgstræning, synergi med marketing, et optimere CRM system til deres behov og alt dette skal understøtte jeres salgsstrategi. En sælger, der er godt forberedt og har de nødvendige ressourcer ved hånden, er både mere effektiv og opnår bedre resultater – og det er dét som sales enablement skal hjælpe med.

En effektiv sales enablement-strategi kræver indsigt i kunderejsen og de punkter, hvor salgsteamet kan tilføre ekstra værdi. Det er vigtigt at have et analytisk blik på kundedata og salgsperformance for at kunne skræddersy salgsbudskaber og materialer til markedets løbende forandringer. Et konkret eksempel på dette kunne være, at flere revisorer har måtte integrere KYC i sine slagsporcesser grundet stigende krav til dette.

Strategisk set er sales enablement en vedvarende proces, der sikrer, at salgsindsatserne er i takt med virksomhedens større mål og ambitioner om vækst. Det indebærer en dedikeret indsats for at sammenkoble salgs- og marketingindsatser, fremme en kultur af løbende læring og udvikling, samt at anvende teknologiske værktøjer effektivt for at støtte den overordnede salgsproces og kunderelationer. Sales enablement bør altså være en integreret del af jeres vækstplan eller go to market strategi.

Sales enablement

Hvad består sales enablement af?

Sales enablement handler om, at gøre det nemmere for salg, at udføre sit arbejde til perfektion. Dette er der flere måder man kan optimere. Du kan blandt andet:

 • Lave salgstræning, der kan hjælpe med, at øve indvendinger, få bedre produktkendskab og indsigt I nye salgspitches.
 • Optimer jeres CRM system, så det er mere effektivt for salgsafdelingen, at bruge i deres salgsarbejde. Du kan læse om CRM systemer til Sales enablement her
 • Synergi mellem marketing – hvis du kan få marketing og salg til at arbejde mere sammen ift. overdragelse af leads og content vil det hjælpe salg i høj grad.

Dette er tre af de ting sales enablement blandt andet består af. Det er dog vigtigt, at huske på, at alle virksomheder er forskellige, derfor vil det også være forskelligt hvilke tiltag I skal gøre brug af i jeres sales enablement strategi.

Fordele ved at arbejde med sales enablement

Sales enablements formål, er at gøre salg mere effektivt. Fordelene ved, at have en afdeling eller partner, der arbejder med Sales Enablement for jer lægger sig derfor tæt op af salg. Fordelene er blandt andet:

 • Implementering af sales enablement strategier kan forbedre jeres salgsteams effektivitet og win-rate.
 • Ved at sikre en stærkere sammenhæng mellem salg og marketing, bliver salgsindsatserne mere fokuserede og målrettede.
 • Bedre håndtering af leads, især i kvalificeringen, kan sætte fart i salgsprocessen.
 • Ved at analysere markedet og afsætte mere tid til forberedende arbejde, kan resultere i bedre salgspitch og/eller opnå mersalg.
 • Et af de områder, man bør arbejde med inden for sales enablement, er salgsautomatisering, så der frigives mere tid til, at jeres sælgere kan være på telefonen og kommunikere med jeres målgruppe i større grad.
 • Kortere salgscyklusser er en naturlig følge af bedre forberedelse og mere præcise salgsstrategier.
 • En veludført sales enablement indsats afspejles direkte i virksomhedens økonomi med øget salgsvolumen og forbedrede lukkerater.

Man skal huske på, at ovenstående fordele er generelle og I nemt kan opleve andre fordele ved, at få en sales enablement afdeling eller en partner til dette. Vi har dog hjulpet mere end 100 virksomheder med sales enablement og ser 9/10 oplever ovenstående fordele – hvorfor vi har valgt dem.

Du kan komme i kontakt med en sales enablement ekspert ved, at kontakte os.

Sådan kommer du igang med sales enablement

Planlægning spiller en central rolle i at sikre, at en sales enablement-strategi bliver implementeret godt. Her er nogle nøglepunkter til at sætte gang i en effektiv strategi:

 • Forstå salgsprocesser og kundens købsrejse
 • Definer nødvendige salgsværktøjer
 • Vælg de rette Platforme og systemer
 • Implementer målrettet og kontinuerlig træning
 • Mål effektiviteten og forbedrer

Ved at følge disse trin kan virksomheder sikre en vellykket implementering af deres sales enablement-strategi, hvilket vil bidrage til at forbedre salgsresultaterne og styrke virksomhedens position på markedet i 2024 og fremover.

Hvad er en sales enablement strategi?

En sales enablement strategi er jeres værktøjskasse til, at optimere processer med formålet om, at styrke salgsteamets effektivitet mod sine mål.

I enhver sales enablement strategi er det helt grundlæggende, at forsyne sælgere med de nødvendige værktøjer. Dette spænder bredt fra salgsmaterialer til salgscoaching, sikrende at de er veludrustede til opgaven. Nogle af de mest vigtige redskaber, I en sales enablement strategi er:

Man kan ikke sige, der findes en Sales Enablement strategi, i genereisk termer, ligesom man f.eks. kan gøre med en marketing strategi, der f.eks. fokuserer på inbound eller outbound. Tværtimod, er sales enablement, mere kompleks og strategien kræver dyb indsigt i jeres processer, målgruppe og interne ressourcer for, at definere hvad, der skal optimeres. Man kan dog sige, at en god sales enablement strategi har til formål, at effektivisere salg.

Sales enablement er en dynamisk proces, der kræver løbende læring og tilpasning. Det handler om at justere strategien i takt med ændringer i markedet og salgsteamets udvikling. Gennem anvendelse af dataanalyse og feedback sikres det, at sales enablement tiltagene forbliver aktuelle og effektive, hvilket understøtter opbygningen af varige kundeforhold.

Gode råd når I skal arbejde med sales enablement

Sales enablement er ikke nemt derfor har vi samlet nogle tips til hvordan du kan komme igang med det:

 • Kortlæg kunderejsen og forstå hvad jeres kunders behov er og hvornår – på den måde kan I sikre salg har de rette informationer under hele kunderejsen og øger jeres relevans
 • Skab synergi mellem marketing og salg – dette er noget alle inden for sales enablement prædiker, fordi afkastet er så stort.
 • Strømlin og saml alt jeres data og aktivitet i et CRM system
 • Bryd salgsprocessen ned og optimer hver del
 • Sikrer I uddanner og træner jeres salgsafdeling

Dette er tips til jeres sales enablement og I skal ikke se dem som en engangsopgave, tværtimod er sales enablement en længere process, der kræver tid for, at det lykkes.

Inddrag salg og marketing

For at styrke salgsfremmende initiativer er det helt centralt, at salg og marketing samarbejder tæt. Dette samspil sikrer, at materialer og budskaber er i tråd med kundens behov gennem hele købsrejsen, hvilket forbedrer kundeoplevelsen og styrker jeres brand. Samarbejdet fremmer udveksling af vigtig information, som er nødvendig for at tilpasse strategier efter markedet og kundeadfærd. Ved at sætte fælles mål og KPI’er, samt ved at opretholde åben dialog og feedback, sikres det, at salgsindsatserne er målrettede og effektive, hvilket er afgørende for succes.

Invester i et CRM for at komme igang med sales enablement

For at maksimere salgsafdelingens output, er det meget nærliggende, at investere i et Customer Relationship Management-system (CRM), der kan håndtere og forbedre kunderelationer.

 • Vælg den rette CRM-løsning: Læs om de 10 bedste CRM systemer
 • Grundig oplæring af medarbejdere
 • Integration med eksisterende IT-infrastruktur
 • Udnyttelse af CRM-data
 • Automatisering og dataanalyse

Ved at følge disse trin kan virksomheder sikre, at de får mest muligt ud af deres CRM-investering, hvilket ultimativt kan føre til forbedrede salgsresultater og en stærkere bundlinje.

Illustration af hvordan du vælger det bedste CRM system til sales enablement

Opgaver inden for sales enablement som I kan begynde på nu

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest essentielle opgaver i sales enablement – som du kan begynde på med det samme.

Kortlæg salgsprocessen

Kortlæg jeres salgsprocess så du kan identificere hvilke stadier den består af og hvorhenne jeres salgsteam bruger deres tid. På den måde kan du se ind i hvilke dele, der kan automatisere, skæres fra og gøres smartere. Sæt dig ved siden af salg, snak med dem og diskutter deres process med dem – så er du godt i gang.

Læs mere om salgsprocessen.

Brug af data

En af de vigtigste opgaver i sales enablement er, at sikre salg har den nødvendige data og ikke skal ud og finde det andet sted. Sikrer derfor de har dataen direkte i jeres CRM system, så de kan fokusere på salgarbejde. For at komme i gang med dette kan du snakke med salg om hvilket data de bruger pt. og hvilket data der kunne være værdiskabende at have i fremtiden.

Sikrer en effektiv salgspipeline

En salgspipeline er de stadier et varm lead (en mulig kunde) skal igennem før de bliver til kunder. En typisk salgspipeline kan være

 • Møde
 • Opfølgningsmøde
 • Formalisering af tilbud
 • Præsentation af tilbud
 • Kontrakt sendt
 • Vundet / tabt

Ved at sikre I ikke har unødvendige trin i jeres salgspipeline sparer du kunden for tid og mindsker den ‘byrde’ de skal over for, at komme igang. Med andre ord mindsker du chancen for at kunden bliver tabt.

Læs mere om salgspipline

Få sales enablement – med Radiant

Hos Radiant er vi specialister i B2B salg. Vi arbejder derfor til dagligt med Sales Enablement for en lang række virksomheder i Danmark. Vi hjælper typisk virksomhedr med, at:

 • Skabe Synergi: mellem marketing, salg og service
 • Udarbejde playbooks: pitches, USPs, VPs, templates tilpasset jeres målgruppe og produkt
 • Opsætte gamification: formål i trivielle opgaver
 • Dashboards: performance kultur og indsigter
 • Definere ICP: match kunders behov og budskaber
 • Udarbejde segmentering: targetlister med kontaktinfo
 • Salgstræning: inden for prospecting, indvendinger, salgsproces og brug af HubSpot
 • AI: brug af ChatGPT4 & HubSpot til salg & CS

Alt sammen med formålet, om at gøre jeres salg mere effektivt. Alt dette har vi samlet i Sales Excellence.

Slide

Mød nogle af vores Sales Enablement Eksperter

Tofte Sales enablement ekspert

Christoffer Tofte

Christoffer har mange opgaver inden for Sales Enablement og B2B salg. Herunder:

 1. Forståelse af salgsproces fra lead til deal samt identificering af optimeringer heri
 2. Opbygning af målrettede kampagner
 3. Håndtering og styring af pipeline
 4. Opbygning og anvendelse af salgsplaybook med best practice for hele salgsprocessen

Læs mere om Christoffer

Simone Sørensen Sales Enablement Ekspert

Simone Sørensen

Simone har en mere teknisk tilgang til Sales Enablement, hvor hun arbejder med processer og CRM

Hun har blandt andet erfaring med hvordan HubSpot kan tilpasses og anvendes til at optimere kunderejser på tværs af industrier. Hun arbejder dedikeret med de tre primære områder inden for HubSpot – marketing, salg og service – både individuelt og i samspil med hinanden.

Læs mere om Simone

Har du nogle spørgsmål, eller vil du høre hvordan Radiant kan hjælpe dig?

Lad os skabe fundamentet for I kan vækste effektiv.

Lignende webinarer

Måske er du også interesseret i…