Hvad er CRM? Få 100% Styr På Dit CRM System i Denne Guide

Joakim Steenfos

27 okt, 2023

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hvad er CRM? Få 100% Styr På Dit CRM System i Denne Guide
Afrundet Dropdown Menu

Hvad er et CRM system?

Et CRM system eller et Customer Relationship Management system, er et digitalt værktøj, der har til formål at samle dit kundedata og styrke dine relationer med kunderne – på en effektiv måde. Dette gør et CRM system eller customer relationship management system, ved, at du kan centralisere alle dine aktiviteter i et system. Det betyder at din marketing-. salgs- og service-afdeling ikke sidder i hver deres system og arbejder parallelt med hinanden. Dette sikrer at overgangen fra marketing til salg glider nemmere og I hele tiden er opdateret på hinandens arbejde internt i virksomheden. Dette er utrolig vigtigt fordi i en verden, hvor kundetilfredshed er nøglen til succes, er det at vide hvad et CRM er og bruge et blevet en uundværlig del af enhver virksomhedens værktøjskasse.

Et CRM system er som sagt der, hvor din virksomhed opbevarer alle sine data på kunder, deals og partnere, samt styrer sine aktiviteter – herunder marketing, salg, operations, kundeservice og CMS. Dette betyder man kan laver regler for automatisering, hvornår salgsafdelingen skal overtage et lead fra marketing afdelingen og meget meget mere.

CRM systemer kommer i mange forskellige nuancer. Helt overordnet så findes der mange forskellige systemer hvor de mest populære blandt andet er HubSpot. For at give dig et bedre overblik over de forskellige CRM systemer og måske og bedre besvare ‘hvad er et crm system?’ så kan du læse vores sammenligning af CRM systemer.

Illustration af hvad et CRM system er.
Illustration af hvad et CRM system er

Kort fortalt så er et CRM system et værktøj, der samler, effektiviserer og optimere jeres arbejde med kunder og leads, ved at give jer de nødvendige værktøjer hvor afdelingerne, internt, nemmere kan arbejde sammen.

Fordele ved et CRM

Der er mange fordele ved at implementere et CRM system. Fordelene afhænger af, om din virksomhed først og fremmest arbejder med B2B eller B2C. Dernæst er det vigtigt at afgøre, hvad der fylder i din virksomhed. Har I f.eks. en lang salgs-, marketing-, kundeserviceproces, eller har I en stor operationsafdeling?

Helt generelt kan man dog snakke om, at der er følgende fordele ved en CRM platform

 • Forbedret kundeindsigt
 • Effektik datastyring
 • Øget effektivitet og produktivitet
 • Indsigt og rapportering

Forbedret kundeindsigt

Med et CRM system kan virksomheder nemt og hurtigt få adgang til alle relevante kundeoplysninger. Det fører til hurtigere og mere præcise svar på kundeforespørgsler og mulighed for mersalg. Da et CRM system standardisere data, gør det rapportering nemmere. Du kan lave required fields, som salgsafdelingen, service afdelingen eller andre skal udfyldes hvis X sker. Dette sikrer at I kan sammenligne kunder, se ind i hvilke, der er mest profitable og finde frem til hvad I gør godt og skidt.

Effektiv datastyring

En af de klare fordele, som CRM systemer giver virksomheder, er muligheden for bedre at udnytte deres data. Alle kundeoplysninger samles på ét sted, hvilket reducerer administration og forbedrer samarbejdet mellem teams. Det gør det muligt for marketingteamet at bruge det, som salgsteamet skriver ind og omvendt, når de henvender sig til mulige kunder. 

Øget effektivitet og produktivitet

En stor fordel ved en CRM løsning er, at alle data er samlet i én platform, hvor hele virksomheden kan se dem og arbejde ud fra dem. Det betyder, at I som virksomhed kan nedbryde silotænkning og forbedre jeres samarbejde inden for og på tværs af afdelinger. Et CRM system kan også hjælpe jer med at automatisere alt fra e-mail marketing til kundeservice, hvilket frigør både tid og ressourcer.

Indsigt og rapportering

CRM systemer giver dybdegående analyser og rapporter, der hjælper dig med at forstå kunders adfærd og præferencer. Ligeledes kan et CRM system hjælpe med at danne overblik over intern aktivitet og fordelingen af aktiviteten. Et konkret eksempel på dette er at kunne se, hvor mange mails eller telefonopkald jeres salgsteam tager i løbet af en dag.

Sådan implementeres et CRM-system

Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvordan du implementerer et CRM system, vælger det rette og træner dine medarbejdere/kollegaer i at bruge det, samt hvordan du integrerer det med jeres eksisterende teknologier.

Trin-for-trin-guide til implementering af CRM system

At implementere et CRM system er en længere proces, der kræver flere trin. Som HubSpot Partner har vi implementeret CRM systemer for en lang række virksomheder og processen for, at implementere et CRM system kan være forskellig fra virksomhed til virksomhed. Det afhænger oftes af, om I har et CRM system i forvejen, eller om I har et Excel eller hvor digitalt modne I er. Men nedenfor har vi lave en generelt guide som I kan gå videre med:

1. Dan dig et overblik

Start med at danne dig et overblik over jeres forretnings behov. Her er det vigtigt at forstå, hvad I har brug for. Er I en virksomhed med en lang salgsproces, mange marketingaktiviteter eller en kompleks demo? Har jeres kunder brug for særligt omfattende kundeservice?

Jeres behov er utrolig vigtige at kende, fordi CRM systemer adskiller sig ved at tilbyde specialisering inden for et specielt emne såsom salg, marketing eller customer success. Det rette CRM system er altså designet til at kunne hjælpe med netop det område, jeres behov ligger inden for.

2. Undersøg markedet

Når du har dannet dig et overblik og lavet en prioritering over krav til jeres CRM, så kan du starte med at undersøge hvilke leverandører, der kan leve op til jeres krav. Her er det vigtigt at have jeres vækst, brugervenlighed og muligheden for at integrere med jeres eksisterende tech-stack in mente.

Her finder du vores sammenligning af populære CRM systemer.

3. Implementer

Når du har valgt det rette CRM system til jeres virksomhed, så skal du i gang med at implementere jeres CRM system. Her skiller vejen:

 • Hvis I tidligere har haft et andet CRM system, vil det tage længere tid at implementere et nyt, fordi I i så fald skal overføre eksisterende data til det nye.
 • Har I endnu ikke haft et CRM system, er det meget lige til.

Hvis I tidligere har haft et CRM system, er det vigtigt at få så meget ren, relevant og brugbar data med over i det nye som muligt. Dette gør de fleste ved at rykke alt daten over I excel, hvor man ‘mapper’ dataen ud de korrekte steder og sørger for, der ingen duplicates er, samt at dataen er knyttet op på en bestemt property – f.eks. et ID eller CVR-nummer, som er unikt.

Har du problemer med ovenstående? Bruger du HubSpot, eller overvejer du at bruge det? Se, hvordan Radiant kan hjælpe dig med at løse problemet med HubSpot as a Service.

Læs en uførlig guide til hvordan man implementere et CRM sytem i 2024

Træn dine kollegaer og/eller medarbejdere i at bruge jeres ny CRM system

Når I har implementeret jeres nye CRM platform, er det vigtigt, at dine medarbejdere og/eller kollegaer lærer at bruge jeres CRM som ethvert andet tool og forstå CRM-strategien. Jeres nye CRM tool skal ikke bare ses som ethvert andet tool I bruger, men tværtimod som bindeleddet i hele virksomheden. Det skal forstås på den måde, at hvis marketing laver noget, så berører det alle andre afdelinger – og omvendt.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at dine kollegaer og/eller medarbejdere får den træning i systemet, som de har brug for. Dette kan f.eks. gøres gennem intern træning og/eller ekstern træning. Her er et CRM system som HubSpot oplagt, da de tilbyder HubSpot Academy, der er fyldt med en masse konkret læring helt gratis.

Hvilke systemer kan du integrere et CRM system med?

En vigtig del, af at have et CRM system, er at kunne integrere det med de værktøjer i bruger i forvejen, dette kan være jeres bogholderi, jeres annonceringsplatforme eller kundeservice system. Nedenfor ser I nogle af de normale integrationer man bruger sammen med sit CRM system:

HubSpot Integrations

Best practices for CRM

Nedenfor ses nogle af vores best practices når man implementerer og vælger et CRM system.

Få et CRM System der matcher jeres behov og vækst

At vælge det rigtige CRM system er afgørende for enhver virksomhed, stor eller lille. Systemet skal ikke kun opfylde jeres nuværende behov, men også kunne skalere i takt med jeres vækst. Ved at investere i et CRM system, der matcher jeres behov nu og kan vokse med jer, sikrer I kontinuerlig produktivitet og undgår at blive fanget i en flaskehals, når I vokser fra jeres CRM system.

Få styr på din datakvalitet fra dag et

Datakvalitet er hjørnestenen i ethvert effektivt CRM system. Uden datakvalitet er afkastet på et CRM system hurtigt væsentligt forringet. Fra dag ét er det vigtigt at sikre, at alle data, der indtastes i systemet, er nøjagtige, opdaterede og relevante. Dette vil ikke kun forbedre kundekommunikationen, men også sikre, at beslutningstagere har adgang til pålidelige data, når de træffer vigtige forretningsbeslutninger. Ligeledes er en fordel ved et CRM system, som beskrevet tidligere, muligheden for at automatisere sit arbejde, der kun understreger vigtigheden af god datakvalitet.

Udforsk muligheden i jeres CRM system og vær aldrig tilfreds med status-quo

Et CRM tool inkluderer utallige værktøjer til alt fra marketing, salg til operations og kundeservice. Der kommer hele tiden nye muligheder. Systemer opdaterer konstant, deres interne features samt mulighederne for integrationer, som kan give jer en betydelig fordel over for konkurrenterne, hvis I gør brug af dem. Det er derfor vigtigt hele tiden at være up-to-date, når det kommer til jeres CRM system.

Forstå helheden I jeres nye CRM system

Et CRM system er mere end bare en database over kunder. Det er et værktøj, der kan hjælpe med at forstå kundernes adfærd, forudsige salgstrends, automatisere marketingkampagner og meget mere. Ved at forstå helheden og alle de funktioner, systemet tilbyder, kan I udnytte dets fulde potentiale og skabe stærkere kunderelationer.

I sidste ende så berør alt det den enkelte medarbejder laver alle andre i organisationen, hvorfor det er utroligt vigtigt at forstå, at andre bruger det man selv laver.

CRM, eller Customer Relationship Management, er et digitalt værktøj, der fokuserer på at forbedre og styrke virksomhedens relationer med kunderne. I en verden, hvor kundetilfredshed er nøglen til succes, er CRM blevet en uundværlig del af enhver virksomhedens værktøjskasse.

Et CRM system er der, hvor din virksomhed opbevarer alle sine data på kunder, deals og partnere, samt styrer sine aktiviteter – herunder marketing, salg, operations, kundeservice og CMS – fra i en strømlinet platform.

Implementer et CRM system med Radiant

Hos Radiant har vi implementeret mere end 50 CRM systemer, lave integreringer og migrationer fra andre CRM sytemer til et andet. Dette har medført optimeret salgsprocesser, marketingprocesser, brug af det nyeste teknologi og et system, der understøtter jeres strategi.

Få en gratis introduktion til implementering af HubSpot

Ofte stillede spørgsmål omkring CRM

Hvad betyder CRM system?

CRM står for “Customer Relationship Management”. Et CRM system er en teknologisk løsning, der hjælper virksomheder med at administrere og analysere kundeinteraktioner og data gennem hele kundens livscyklus. Målet er at forbedre kunderelationer, fastholde kunder, øge salget og automatisere kommunikation og opgaver i forbindelse med kundehåndtering.

Du kan læse mere omkring hvad er CRM, øverst i dette blogindlæg.

Hvilke opgaver håndtere et CRM?

Et CRM system bør administrere de fleste opgaver, da det er meningen alle i virksomheden skal arbejde herfra. Dog er der også opgaver, som ikke kan løses fra et CRM system. De mest hyppige opgaver i et CRM system er blandt andet:

 • Salg: Jeres CRM system kan stå for alt inden for salg, herunder salgsautomatiseringer, salgspipelines, forecasting, sequences, dashboard og playbooks – så I samler alt i jeres CRM system.
 • Marketing: Ligesom med salg, kan I bruge jeres CRM system til, at styre alle marketing aktiviteterne.
 • Kundeservice: Det smarte ved et CRM system er, at I kan samle alle kundeinteratktioner I et system og styre hele jeres ticketing herfra som styrker kundrelationerne.
 • CMS: Lav jeres hjemmeside direkte I CRM systemer – dette giver nogle super smart features inden for personalisering.
 • Operations: Optimer arbejdsgange for alle i virksomheden.
et hjul der viser hvad er et CRM system og hvilke opgaver et CRM system håndtere

Hvad er forskellen på ERP og CRM

Både ERP (Enterprise Resource Planning) og CRM er forretningssystemer, men de tjener forskellige formål

CRM (Customer Relationship Management): Fokuserer primært på forvaltning af kunderelationer, salg, marketing og kundeservice.

ERP (Enterprise Resource Planning): Er en bredere platform designet til at integrere og automatisere forskellige forretningsfunktioner som regnskab, HR, produktion, lagerstyring, indkøb og mere.

Mens CRM fokuserer på den eksterne interaktion med kunder, fokuserer ERP mere på interne forretningsprocesser.

Læs vores guide omkring forskellen på CRM vs ERP

Hvilke CRM systemer findes der?

Der findes mange CRM systemer på markedet og de varierer i kompleksitet, funktionalitet og pris. Nogle af de mest populære CRM systemer inkluderer:

 • HubSpot: Kendt for sin brugervenlighed og integration med marketingværktøjer.
 • Salesforce: En af de mest kendte cloud-baserede CRM-løsninger, der tilbyder en bred vifte af funktioner.
 • Microsoft Dynamics 365: En del af Microsofts forretningssuite, der integrerer med andre Microsoft-produkter.
 • Zoho CRM: En cloud-baseret løsning med en række automatiseringsværktøjer.
 • Pipedrive: Fokuserer på salgsstyring og pipelinehåndtering.

Derudover findes der mange andre CRM systemer, der er specialiserede til bestemte brancher eller virksomhedsstørrelser. Valget af CRM system afhænger af virksomhedens specifikke behov, budget og præferencer.

Se også vores guide til de 10 bedste systemer.

Har du nogle spørgsmål, eller vil du høre hvordan Radiant kan hjælpe dig?

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan booste dit salg eller optimere jeres salg, marketing og CS i HubSpot

Lignende webinarer

Måske er du også interesseret i…