AI til salg: En revolution i salgsprocessen

Joakim Steenfos

31 okt, 2023

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

AI til salg: En revolution i salgsprocessen

Har I ambitioner om at vækste, være en frontløber i jeres branche og tiltrække dygtige medarbejdere? AI til salg kan give jer et væsentligt forspring og hjælpe jer med at spare tid, berige jeres data og generere idéer.

I dette indlæg vil vi blandt andet gennemgå, hvordan du kan bruge AI i salgseksekvering og i jeres salgsproces. Læs med og bliv klogere på fordelene ved at bruge AI i dine salgsprocesser, og hvordan du kan optimere din salgsstrategi med AI.

Hvad er AI?

AI står for ‘Artificial Intelligence’ og er en teknologi, der giver din computer mulighed for at udføre opgaver, der normalt kræver menneskelig intelligens. Når det kommer til salgsprocessen, kan AI bruges til at automatisere og forbedre en række opgaver og aktiviteter.

Læs mere i vores indlæg: “Hvad er AI? En introduktion til kunstig intelligens

Hvordan kan du bruge AI i salg?

Ai i salg er kommet på læberne af salgseksperter verden over og det helt store spørgsmål er hvordan man kan bruge AI i salg. I denne artikel kigger vi på dette og kommer med konkrete eksempler. Som et B2B Growth Consultancy er vi meget opmærksomme på hvordan man bruger AI i salg – fordi vi hjælper virksomheder med, at få mere salg effektivt og derfor hvordan man bruger AI i salg.

Ai kan bruges til, at optimere flere processer og skal i virkeligheden nok ses som salgs personlige assistent, der konstant hjælper salgsafdelingen med at være mere effektiv.

Men man kan også komme til, at ‘overbruge’ AI i salg, altså prøve, at få det til, at gøre noget som det slet ikke kan endnu. dette kan f.eks. være, at erstatte dig som sælgers personlige touch, viden omkring pitch og emails. Det er vigtigt, at AI ikke tager over i de værdifulde opgaver, men i højere grad tager over hvor du enten føler dig umotiveret, det ikke skaber stor værdi og er gentagende arbejde.

Hør et webinar hvor Joakim vores CEO snakker om AI til salg – spol frem til 39.50 for at høre om hvordan i adoptere AI

Hvorfor skal du bruge AI i salg?

Du skal helt klart gøre brug af AI fordi det er fremtiden også i salg. Ai til salg har flere fordele som kun bliver mere værdifulde i takt med AI udvikles. Ai er det seneste år gået fra at kun kunne hjælpe med tekst, til nu at kunne opsummere hvad virkosmheder laver baseret på deres hjemmeside, relatere det til jeres løsning og skræddersy USP’er specifikt til dem.

Så grunden til du skal bruge AI er fordi, du kommer til, at bruge det i fremtiden (højst sandsyneligt) og fordi det medbringer en masse fordele du kan læse om lige nedenunder.

Brug AI i salg

Vi har implementeret AI i flere salgsafdelinger og bruger det hyppigt selv. Med en bred erfaring inden for AI og hvordan det kan optimere salg – giver vi en uforpligtende introduktion til hvordan I kan komme i gang med AI i jeres salg.

Udfyld formularen til højre og få konkret rådgivning til hvordan I bruger AI

Fordelene ved at bruge AI til salg

At bruge AI i salg kan give jer et væsentligt forspring. Det giver mulighed for at frigøre mere tid, få et hurtigt overblik over, hvad kunden laver, identificere problemstillinger, de står over for, og søge brugbar information hurtigt. Alt dette kan benyttes i jeres salgsproces samt udviklingen af jeres salgsstrategi.

En af de mest åbenlyse fordele ved at bruge AI i salgsprocessen er tidsbesparelsen. AI kan automatisere rutineopgaver, såsom at sende e-mails, opdatere kundeoplysninger og generere rapporter. Dette frigør tid for dine sælgere, så de kan fokusere på mere værdiskabende aktiviteter, såsom at opbygge relationer med kunder og lukke salg.

Du kan eksempelvis benytte AI til at:

 • Identificere og prioritere leads baseret på modenhed og sandsynligheden for konvertering.
 • Udarbejde detaljerede salgsrapporter og trendsanalyser.
 • Optimere salgsindsatser ved at bruge AI til at spore kundeinteraktioner og adfærd.
 • Automatisere gentagne opgaver, såsom opfølgende opkald og e-mails.
 • Salgsoptimering: Med AI i salg kan I optimere flere processer og få nye perspektiver til salg.
 • Forbedre kundeservicen ved at bruge AI til at forstå og reagere på kundeanmodninger hurtigere.
 • Analysere salgssamtaler for at se hvornår, den mulige kunde kommer med positiv respons

Optimér salgsprocesserne med HubSpots og dets AI

HubSpot er en utrolig effektiv platform, der kan strømline salgsfunktionerne i din virksomhed. Med HubSpot kan du opbygge og administrere effektive salgstragter, der kan styrke produktiviteten og salget.

HubSpot tilbyder en række værktøjer, der gør det nemmere at følge og forstå kunderejsen. Det betyder, at du vil være i stand til at optimere dine salgsprocesser, analysere data og træffe velinformerede beslutninger.

Platformen tilbyder blandt andet:

 • Strømlining af jeres salgsfunktioner
 • Opbygning af effektive salgstragter
 • Forståelse af kunderejsen
 • Optimering af salgsprocesser
 • Analyse af data for at træffe informerede beslutninger
 • Al kontakt og interaktion samlet et sted
 • Konstant udvikling af features, f.eks. inden for AI

Ligeledes arbejder HubSpot kontinuerligt med tilføjelse af AI-værktøjer såsom Chatspot AI, der kan bidrage til at optimere jeres salgsprocess.

Brug AI i salg med Radiant

Hos Radiant hjælper vi B2B virkosmheder med at vækste mere effektivt. Det betyder også vi dagligt bruger AI i salg.

Da vi er certificeret HubSpot partner, der tilbyder skræddersyet implementering af HubSpot. Vi tilstræber at maksimere dit afkast og forbedre din salgsprocess.

AI har allerede gjort en stor forskel for de virksomheder, vi hjælper, lige fra hurtigere rapportering og berigelse af data til prospecting af potentielle kunder og til salgspitches. Du kan læse om hvordan vi kan hjælpe dig igang med at bruge AI i salg på Sales Excellence

Vi har implementeret mere end 100 HubSpot-løsninger for B2B virksomheder, der ønsker at optimere deres salg, marketing eller kundeservice. Med mere end 15.000 data-punkter ved vi, hvad der virker, og hvad der ikke gør.Står du over for at optimere dit salg med AI? Kontakt os for at få en gratis gennemgang af, hvordan vi kan hjælpe jer, og hør samtidig mere om vores Sales as a Service. Vi har allerede nu implementeret brugen af ChatGPT og HubSpot AI løsninger hos vores eget salgs- og marketingteam.

Har du nogle spørgsmål, eller vil du høre hvordan Radiant kan hjælpe dig?

Lad os skabe fundamentet for I kan vækste effektiv.

Lignende webinarer

Måske er du også interesseret i…