Rep Productivity Performance: Maksimer dit salgspotentiale

Joakim Steenfos

20 mar, 2023

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Rep Productivity Performance: Maksimer dit salgspotentiale

Salgsproduktivitet er afgørende for enhver B2B-virksomheds succes. HubSpot Sales Hubs Rep Productivity Performance-funktion hjælper med at strømline processer, styre pipelines og øge salgseffektiviteten. I denne artikel undersøger vi fordelene ved denne funktion og giver en trin-for-trin-guide til opsætning af den.

Hvad er rep productivity?

Rep productivity refererer til den effektivitet, hvormed en salgsrepræsentant (eller enhver anden repræsentant inden for andre områder som kundeservice) udfører sine opgaver og når sine mål. Det er et mål for, hvor godt en medarbejder udnytter sin tid og sine ressourcer til at skabe resultater, hvad enten det er at lukke salg, løse kundeproblemer eller andre nøglepræstationsindikatorer (KPI’er), der er relevante for deres rolle.

Hvordan beregner man produktiviteten pr. repræsentant?

For at beregne din salgsrepræsentants produktivitet skal du først definere, hvad du vil basere den på. Herfra kunne den specifikke formel til beregning af rep productivity se sådan ud:

 1. Salgsvolumen:
  • Formel: Samlet salg / antal repræsentanter
  • Det giver dig den gennemsnitlige salgsvolumen pr. repræsentant. Hvis dit team f.eks. har solgt for 1.000.000 dollars, og du har 10 repræsentanter, er den gennemsnitlige salgsvolumen pr. repræsentant 100.000 dollars.
 2. Konverterede leads:
  • Formel: Konverterede leads i alt / antal reps
  • Det viser det gennemsnitlige antal leads, som hver medarbejder har konverteret til kunder.
 3. Indtægt pr. opkald:
  • Formel: Samlet indtægt / Samlet antal foretagne opkald
  • Dette måler den gennemsnitlige omsætning, der genereres for hvert opkald, en repræsentant foretager.
 4. Andel af lukkede aftaler:
  • Formel: Antal lukkede aftaler / Samlet antal leads eller muligheder
  • Det angiver den procentdel af leads eller muligheder, som en repræsentant har konverteret til salg.
 5. Tidsbaseret produktivitet:
  • Formel: Samlet salg eller fuldførte opgaver / samlet tidsforbrug
  • Dette måler en repræsentants effektivitet baseret på den tid, de bruger. Hvis en repræsentant f.eks. har solgt for 50.000 dollars på 100 timer, er hans tidsbaserede produktivitet 500 dollars i timen.
 6. Omkostningseffektivitet:
  • Formel: Samlet omsætning genereret af en repræsentant / samlede omkostninger (løn, incitamenter, værktøjer) for denne repræsentant
  • Det giver en idé om investeringsafkastet for hver sælger.

Når man beregner medarbejdernes produktivitet, er det vigtigt at tage højde for flere forskellige parametre for at få et samlet overblik. For eksempel kan en repræsentant have en høj salgsvolumen, men måske også bruge en uforholdsmæssig stor mængde tid eller ressourcer på at opnå dette salg. Ved at analysere flere produktivitetsmålinger kan virksomheder identificere forbedringsområder og implementere strategier for at øge teamets samlede effektivitet.

Et billede, der viser en graf med orange, lilla og blå/grønne farver, der indikerer opkald, e-mails og møder foretaget af salgsrepræsentanter.
Et billede, der viser, hvor mange opkald, e-mails og møder to salgsrepræsentanter har haft i Hubspot.

Sådan kan produktiviteten hjælpe dig med at få flere salg

En virksomheds succes afhænger ofte af dens sælgeres præstationer. Med funktionen Rep Productivity Performance i HubSpot Sales Hub kan virksomheder spore deres salgsteams præstationer og identificere områder, der kan forbedres. Ved at optimere sælgernes produktivitet kan virksomheder øge salget, omsætningen og den samlede produktivitet.

Fordele ved repræsentantens produktivitet i forhold til salget

Funktionen giver flere fordele for virksomheder, herunder:

 • Forbedret salgscoaching: Med muligheden for at spore de enkelte sælgeres præstationer kan lederne give målrettet coaching og support for at forbedre deres teams produktivitet.
 • Øget effektivitet: Ved at identificere flaskehalse eller områder med lav produktivitet kan virksomheder foretage ændringer for at forbedre effektiviteten og maksimere salgsindsatsen.
 • Bedre prognoser: Ved at spore de enkelte sælgeres og teamets præstationer kan virksomheder lave mere præcise salgsprognoser og planlægge i overensstemmelse hermed.
 • Øget omsætning: Ved at forbedre sælgernes produktivitet og præstationer kan virksomheder øge salget og omsætningen.

Hvordan opretter jeg en aktivitetsrapport i HubSpot?

Følg disse trin for at konfigurere Rep Productivity Performance i HubSpot Sales Hub:

 • Klik på fanen “Rapporter” i din HubSpot-konto, og klik derefter på “Dashboards” i rullemenuen.
 • Klik nu på “Tilføj rapport” i øverste venstre hjørne.

Herfra kan du designe dit eget dashboard baseret på de KPI’er, du ønsker.

Et eksempel, hvor det er relevant for en virksomhed

Forestil dig en B2B-softwarevirksomhed med et team på 10 sælgere. Virksomheden oplever et plateau i salget og ønsker at identificere områder, der kan forbedres for at øge omsætningen. Ved at bruge denne funktion kan virksomheden identificere, at en af deres sælgere konsekvent underpræsterer i forhold til resten af teamet. Med denne indsigt kan virksomheden tilbyde coaching og support for at hjælpe den pågældende repræsentant med at forbedre sin præstation, hvilket i sidste ende fører til øget salg og omsætning for virksomheden og højere medarbejdertilfredshed.

Hvordan Radiant kan hjælpe dig

Som en af de bedste HubSpot-partnere har Radiant den ekspertise og viden, der skal til for at hjælpe dig med at maksimere din brug af HubSpots funktioner, herunder Rep Productivity Performance. Med fokus på at hjælpe dig med at vokse og nå dine KPI’er, kan Radiant levere tilpassede løsninger og support for at sikre, at din virksomhed får mest muligt ud af sin HubSpot-investering. Så hvis du vil have HubSpot, kan et samarbejde med Radiant hjælpe dig med at forbedre din ROI i HubSpot og øge produktiviteten, processerne og salget.

Har du nogle spørgsmål, eller vil du høre hvordan Radiant kan hjælpe dig?

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan booste dit salg eller optimere jeres salg, marketing og CS i HubSpot

Lignende webinarer

Måske er du også interesseret i…