Hvad er datamigrering?

Joakim Steenfos forfatter og ekspert om HubSpot og Salg

Joakim Steenfos

10 okt, 2024

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hvad er datamigrering?

Den moderne virksomhed arbejder med data i mange forskellige formater, som strømmer ind fra forskellige systemer. Derfor kan det sommetider være nødvendigt at overføre data fra en placering til en anden. Denne proces kaldes datamigrering eller data migration.

I denne artikel kigger vi på datamigrering. Vi vil komme ind på følgende:

  • Hvad er en data migration?
  • Fordele ved en data migration
  • Hvornår skal man migrere data?

Hvad er en data migration?

En data migration, også kendt som datamigrering, er processen med at overføre data fra én placering, et format eller et system til et andet. Det kan involvere flytning af data fra et gammelt system til et nyt, fra on-premise servere til skyen eller fra et databaseret format til et andet.

Data migration bruges ofte i forbindelse med systemopgraderinger, konsolidering af systemer eller flytning til cloud-løsninger. Det er en kompleks proces, der typisk kræver planlægning for at sikre, at data bevares intakte og opretholder deres kvalitet og sikkerhed under overførslen.

Fordele ved en data migration

Fordelene ved en data migration afhænger lidt af kontekst. Der er nogle fordele, når man f.eks. skal fra et system til et andet, og så er der andre fordele, når man skal fra flere systemer til et. Nedenfor finder du nogle gængse fordele ved en data migration:

  • Forbedret ydeevne og skalerbarhed: Migrering til nye systemer eller cloud-løsninger kan forbedre ydeevnen og gøre det lettere for virksomheden at vokse. Nye platforme er ofte mere robuste og bedre tilpasset til at håndtere store mængder data.
  • Konsolidering af data: Med data migration kan virksomheder konsolidere data fra forskellige systemer til én samlet platform, hvilket gør det lettere at administrere og analysere data.
  • Øget sikkerhed: Migrering til moderne systemer eller cloud-løsninger kan forbedre datasikkerheden ved at tilbyde bedre beskyttelsesmekanismer og overholde moderne sikkerhedsstandarder.
  • Forbedret adgang og fleksibilitet: Cloud-løsninger og moderne systemer giver mulighed for at tilgå data fra hvor som helst, hvilket øger fleksibiliteten for medarbejdere og partnere. Ud over at det gør dataen mere tilgængelig på tværs af afdelinger, gør det også, at dataen ikke er personafhængig.

En velplanlagt data migration kan altså ikke kun forbedre systemets funktionalitet og ydeevne, men også reducere omkostninger og risiko.

Hvornår skal man migrere data?

Data migration kan være en nødvendig proces for virksomheder i flere situationer. Her er syv af de vigtigste tidspunkter, hvor data migration bør overvejes:

1. Systemopgraderinger eller udskiftninger

Hvis en virksomhed opgraderer eller udskifter sit nuværende system, er det vigtigt at migrere data for at sikre, at alle historiske og nuværende data er tilgængelige i det nye system. Dette sker ofte, når et system er blevet forældet eller ikke længere opfylder virksomhedens behov.

2. Konsolidering af systemer

Når en virksomhed samler flere datasystemer til én platform, fx efter en fusion eller en erhvervelse, skal data migreres for at strømline operationer og reducere kompleksitet. Dette kan hjælpe med at centralisere data for bedre adgang og analyse.

3. Flytning til skyen

Mange virksomheder vælger at migrere deres data til skybaserede systemer for at forbedre fleksibiliteten, reducere omkostningerne ved vedligeholdelse af on-premise infrastruktur og få adgang til avancerede funktioner som automatiseret backup og øget skalerbarhed.

4. Optimering af forretningsprocesser

Hvis virksomheden ændrer sine forretningsprocesser, kan det være nødvendigt at migrere data for at sikre, at informationer og systemer er justeret i henhold til de nye processer. Dette kan omfatte reorganisering af data for bedre effektivitet.

5.Overholdelse af nye regler og lovkrav

I nogle tilfælde kan datalovgivning, såsom GDPR (General Data Protection Regulation), kræve, at en virksomhed flytter eller restrukturerer sine data for at overholde nye juridiske standarder. Dette sikrer, at dataene opbevares korrekt og sikkert.

6. Forbedret datasikkerhed

Hvis eksisterende systemer ikke længere tilbyder tilstrækkelig sikkerhed, kan det være nødvendigt at migrere data til et system med bedre sikkerhedsprotokoller for at beskytte mod datatab eller cyberangreb.

7. Performance- eller skaleringsproblemer

Når et system ikke længere kan håndtere den mængde data, som virksomheden genererer, kan det føre til langsom ydelse og ineffektivitet. Data migration til et mere skalerbart system kan være nødvendigt for at håndtere vækst i virksomheden.

Data migration bør overvejes, når teknologiske, lovgivningsmæssige eller forretningsmæssige krav ændrer sig, og systemerne skal opdateres for at kunne følge med.

Få hjælp til at migrere data til HubSpot med Radiant

Hos Radiant er vi HubSpot Partner og hjælper dagligt virksomheder med at migrere data fra en platform til en anden. Om det så gælder, at I skal have data fra jeres ERP system til HubSpot, fra et andet CRM (Salesforce, Zoho, Lime mm.) til HubSpot eller samle data fra to platforme i HubSpot, så hjælper vi med det hele.

Hvis I ønsker, at jeres flere systemer skal spille sammen, hjælper vi ikke kun med migreringer, men også med integrationer –  I kan altså få styr på det hele med Radiant.

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om jeres behov.

Har du nogle spørgsmål, eller vil du høre hvordan Radiant kan hjælpe dig?

Lad os skabe fundamentet for I kan vækste effektiv.

Lignende webinarer

Måske er du også interesseret i…